· 

Stiltemomenten

STILTEMOMENTEN

 

Hoe vaak zit je in stilte? Maar dan echt in stilte. Zonder geluiden op de achtergrond, zoals de televisie, de telefoon, de buurkinderen of passende auto’s op straat. In stilte. Alsof je doof was. Alsof er niets anders bestond.

 

Ga lekker zitten en richt eerst jouw aandacht op de omgeving. Accepteer wat er is. Daarna richt je aandacht op jezelf. Je wilt stilte. Doe je ogen dicht en observeer je ademhaling. Adem in…en uit….in….en uit….  Je ademhaling heeft een eigen tempo. Luister naar je adem.

 

Waarschijnlijk begint jouw hoofd nu tegen jou te praten. Je hoort jouw gedachten. Er zijn er zo veel en ze willen allemaal gehoord worden. Je hoofd zit vol. Wat een kakofonie.

 

Het beste wat je kan doen is de gedachten door jouw hoofd te laten stromen. Maar geef ze geen aandacht, laat ze los totdat ze verdwijnen. Blijf ademen en wacht geduldig. Je wilt stilte.

 

Ga met je adem mee op reis naar de stilte. Die kun je ervaren als je naar je gedachten niet meer luistert. Dit is jouw stilte moment. Geniet ervan.

 

 

Wat heb je aan stilte? Je bent in het hier en nu aanwezig. Je laat alles los. Je moet niets, je wilt niets. Jouw brein - het harde schijf van jouw bewustzijn - neemt een pauze. Je bent er gewoon. Je leeft en je ademt. Jouw lichaam kan ontspannen, jouw hoofd wordt helder.