· 

Hoofd en nek

 

HET HOOFD

Hoofdpijn is een fysieke manifestatie van angst, zelfkritiek, niet voldoende op jezelf vertrouwen. Twijfelen, aarzelen, piekeren, emoties vasthouden – herkenbaar? Migraine geeft aan dat je jezelf door de ogen van anderen ziet (bijv. op het werk of in een relatie), je denkt te veel aan problemen en je veroordeelt jezelf. Clusterhoofdpijn staat voor innerlijke chaos, niet weten wat je zoekt.

- Waarom twijfel je aan jezelf?

- Waarom wil je niet meer lief voor jezelf zijn?

- Wat vind je zo stressvol?

 

Geloof in jezelf en vertrouw op jezelf. Houd op met zelfkritiek – laat het los. Je bent waardevol en goed zoals je bent. Zorg voor ontspanning om je hoofd meet rust en ruimte te geven. Wees jezelf, doe spontane dingen, lach. Durf autonoom te zijn. Je moet niets. Je mag alles.

 

DE NEK

De nek vertegenwoordigt flexibiliteit. Als je nek soepel is, kan je zonder moeite in alle richtingen kijken om alle problemen maar ook alle mogelijkheden te zien. Je staat open en hebt vrede met het leven.

Wat is de betekenis van verschillende nekklachten? Een stijve nek, of pijn in de nek -staat voor angst, een gevoel van tekortschieten en (te) weinig flexibiliteit. Je zit vast. Nekkramp is kwaadheid. Je wilt wegvluchten uit het leven, je voelt je gevangene in het leven. De oorzaak van een whiplash is een drang om alles te regelen, om te presteren en om de baas te blijven.

- Waarom ben je onzeker?

- Wat, of wie maakt je zo boos en onmachtig?

- Wat wil je niet zien of horen?

- Wat is de oorzaak van jouw weerstand?

 

Stel je open en volg je intuïtie. Luister naar je gevoelens, wees soepel en lief met jezelf. Je mag zacht zijn. Durf je hoofd naar alle kanten te draaien, zo zie je alle kanten van een probleem en alle oplossingen. Het is veilig. Ontdek je waarde en plats jezelf in het centrum van jouw bestaan.