· 

Het nieuwe jaar in

Hoe was 2021 voor jou? Schrijf een korte samenvatting van het jaar.

- Wat is misgegaan?

- Wat wil je niet meer?

Laat los wat je niet meer wilt. Neem afscheid van datgene wat je niet meer dient. Weg met onnodige ballast.

 

Hoe doe je dat? Schrijf alles op. Bedank voor die ervaringen (mensen) en probeer dankbaarheid te voelen. Dat waren waardevolle lessen, daarodoor ben je veranderd, sterker geworden, gegroeid. Vervolgens vouw het blad netjes en weg ermee. Je kunt het verbranden, begraven, in een rivier of kanaal gooien, in kleine stukjes scheuren en in de wind gooien. Voeg intentie toe: ik neem er afscheid van, ik geef het terug aan vuur, aarde, water, lucht. Ik bevrijd mezelf. Door het oude los te laten, maak ik ruimte voor het nieuwe.

 

- En wat ging dit jaar goed?

- Wat wil je graag voorzetten in het nieuwe jaar?

Schrijf alles op een mooi vel papier met de kop 2022 en jouw naam. Kies je favoriete kleur papier of viltstift (pen). Dit is jouw ‘to-do lijstje’. Geef het een plek in jouw persoonlijke ruimte. Lees het zo vaak mogelijk.

 

Dit zijn geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Je hoeft ze niet punt voor punt te volgen. Het is eerder de richting die je het komende jaar op wilt. Het is om je eraan te herinneren wat je wilt zijn en wat je wilt doen. Ik wens je daar veel succes mee.