· 

Haal meer uit het leven

Stel je voor dat je een grote steen in je hand houdt. Dit zijn je oude, onverwerkte emoties die je ooit in je onderbewustzijn hebt geduwd om geen pijn te voelen. Oude wrok, spijt, verdriet, woede, angst voor de toekomst. Je denkt er niet over na, je doet alsof het allemaal niet bestaat. Of je hoopt dat het weg gaat. Naarmate de jaren verstrijken, wordt deze steen echter groter en zwaarder. Het wordt zo zwaar dat je niet langer kunt doen alsof hij er niet is.

 

Wat doe je? Wil je hem verder dragen totdat je bezwijkt onder zijn gewicht? Of totdat je ziek wordt? Of misschien vind je de moed om hem aan te raken? Dit is eigenlijk de enige manier om er vanaf te komen. De steen zal dan beginnen af te brokkelen. Kleine stukjes vallen er eerst af, daarna is het tijd voor de grotere. En je voelt het ook. In eerste instantie is het onaangenaam, daarna voel je angst en pijn. Maar het is de moeite waard. Je wordt steeds lichter en je gaat steeds krachtiger in het leven staan. Je krijgt weer de energie om te doen wat je wilt en te leven zoals jij dat wilt.

 

De cellen van ons lichaam bestaan voor 99% uit energie. Hoe we deze energie gebruiken, hangt alleen van onszelf af. Geblokkeerde emoties, onopgeloste problemen en trauma’s verbruiken grote hoeveelheden energie. Door ze onder ogen te zien en los te laten, wordt deze energie getransformeerd en wordt de stroom ervan gedeblokkeerd. Het is nog steeds dezelfde energie, jouw levensenergie, maar dan ontdaan van lage trillingen en gericht op het creëren van wat jij wilt.

 

 

Hoe zal je leven zal veranderen als je dit doet? Het wordt kleurrijk. Je wordt gezonder en heeft meer energie om jouw levens- en professionele plannen uit te voeren. Je relaties verbeteren. Je voelt innerlijke rust en acceptatie van wat het leven brengt, ook al zijn dit soms moeilijke momenten. Je staat sterk op je benen en je bent vrij. Hoe zou jij deze energie willen gebruiken?