· 

Puur

Waarom doe je alsof je iemand anders bent? Om acceptatie en erkenning te krijgen. Om liefde te krijgen. Maar ook om een beter gevoel over jezelf te krijgen.

We zijn zo ver verwijderd van onze bron van kracht dat we die buiten ons zoeken, in anderen. Maar ze beoordelen ons voortdurend, dus we moeten nog harder ons best doen om er in hun ogen op ons best uit te zien. Dan zijn we perfect, althans dat denken we. De filters die we op sociale media gebruiken om foto’s te verbeteren zijn daar een goed voorbeeld van.

Maar alleen wat natuurlijk en waar is, is perfect. Het is puur en het is prachtig. Als je de wereld je ware gezicht durft te laten zien, zullen sommige mensen zich misschien van je afkeren. Maar het is goed, want op deze manier raak je valse vrienden kwijt, je raakt mensen kwijt die misbruik van je wilden maken. Alleen degenen die je waarderen en liefhebben zoals je bent, zullen blijven.

Puur is perfect.